top of page
Foto van schrijverJessica Innemee

Een mega snelle thuisbevalling - Zal de verloskundige nog op tijd zijn?

20 februari om 00.56 gaat mijn telefoon. Ik sliep net een uurtje en kom van ver als ik mijn telefoon eindelijk te pakken heb en met een krakende stem zeg: 'Met Jessica'. Het is M. Ze zegt dat de bevalling begonnen is maar ze klinkt zo enorm relaxed dat ik het bijna niet kan geloven. 23.00 de eerste wee gehad zegt ze, nu al 2 uur weeën en ze komen nu om de 2/4 min. Tijdens ons gesprek zucht ze even een wee weg en kletst weer verder. Het is haar tweede kindje, en de eerste ging best snel. Ik weet dat ik me moet aankleden maar raak ik de war doordat ze nog zo kalm is. We besluiten dat ik rustig hun kant uit kom en ik kleed me aan met een beetje support van mijn lief die het sneu vind dat ik na net een uur slapen weer eruit moet. Ik ben ook echt wel even van het pad nog van de moeheid maar 1.21 ben ik dan onderweg naar ze.


Om 1.45 parkeer ik mijn auto voor hun huis op het plekje dat ze me hadden beschreven. Mijn bus past er net tussen en ik bel aan. Zodra de deur open gaat hoor ik dat oh zo bekende gegrom van pers weeën. Ik heb geen tijd te verliezen, mis met mijn geren nog de laatste traptrede maar het maakt allemaal niets uit. Als ik de woonkamer binnen kom zit M. op haar knieën innig omarmd met een stoel en een matje onder zich. De kachel brand en die geeft een fijn sfeertje. Haar lijf perst al, het bevalbad loopt nog vol maar ik acht de kans 0 dat ze dat nog gaat redden. We zijn met z'n drietjes, M., haar partner en ik. Eerst zorg ik dat mijn camera's zijn ingesteld en maak ik snel een paar foto's. Dan check ik of we alles hebben voor de komst van het kindje. M. heeft alles goed voorbereid en ik vraag haar partner nog even om hydrofiele doeken. Meer hebben we voor het eerste moment niet nodig, matjes en doeken.


Ik ben heel rustig en vind het ook wel spannend dat dit kindje zo kan komen. Ik zie aan M. haar lijf dat het kindje heel dichtbij is. Op de top van de wee zie ik al een stukje van zijn hoofdje. En dan komt de verloskundige binnen. Ze pakt snel de spullen die ze nodig heeft en blijft een beetje op afstand omdat M. en haar partner het samen al zo goed doen. J.was voornamelijk bij M. haar hoofd maar als het hoofdje van de baby staat zegt de verloskundige tegen hem dat hij naar achter mag om zijn kindje aan te pakken zo.


Zijn reactie is zo lief als hij ziet dat het hoofdje geboren wordt: 'Wat doe je dat geweldig, daar komt het hoofdje. Ik zie al wenkbrauwtjes, oogjes, daar komt het neusje. Oh schat wat doe je dit goed!' Zijn twee grote handen vormen en liefdevol kommetje onder het hoofdje van de baby. De baby maakt de spildraai en dan wordt het lijfje razendsnel geboren. De verloskundige geeft aanwijzingen, is dichtbij en zorgt dat alles goed verloopt maar M. en J. doen het echt samen. Daar is hun kleine mannetje om 01.58, 13 minuten na mijn aankomst! Holy moly!


J. geeft de baby aan M., en dat is nog even lastig door de positie waarin M. zit en de navelstreng die nog verbonden is. Daar zit M. dan op de grond met haar kindje, ongeloof op het gezicht van beide ouders. De baby doet het super, hij huilt en zijn kleur is prachtig. Zijn gezichtje is een beetje gestuwd (blauw) door de snelle lancering.


Baby B. wordt afgedroogd en M. zit bij te komen op de woonkamervloer. De poezen komen kijken wat er aan de hand is. M. geeft aan dat ze graag op de bank wil liggen en daar wordt ze heen verplaatst. Ze heeft last van na weeën, wat niet zo gek is ook na zo'n snelle bevalling. 3 uur in totaal vanaf de eerste wee! B. vouwt zichzelf helemaal op alsof hij nog in de buik zit en gaat tegen de buik van zijn mama aan liggen. Op de bank wordt ook de placenta geboren. Ook die ziet er goed uit. Samen knippen ze de navelstreng door.


B. drinkt al aan de borst alsof hij nooit anders gedaan heeft. We drinken thee samen en de kraamzorg arriveert ook. M. krijgt een klein hechtinkje en B. ligt ondertussen bij zijn papa huid op huid te knuffelen. Daarna kijkt de verloskundige B.na. Alles is goed, nadat hij gewogen is krijgt hij zijn eerste pakje aan en gaat M. douchen. Voor mij is het tijd om te gaan.


Wow wat een mega snelle bevalling, wat ben ik blij dat ik op tijd was en dat ook de verloskundige nog op tijd was. Lieve M. en J., veel geluk met jullie mooie kindje!


Liefs,


Jessica

































3.951 weergaven31 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

31 Comments


grade calculator Really nice style and perfectly written content material in this. Material on this page is very efficient I’ve ever had. We do not need anything else. Thank you so much for the information

Like

I am grateful for this informative blog. I am waiting your great news Ecommerce Video

Like

bendesneb
Oct 03

Android uyumlu dokunmatik ekran akıllı cep telefonları, tablet, ipad, iphone gibi Mobil cihazlarla tek bir tıkla Mobil Sohbet ve Mobil Chat’a katılabilırsıniz.


https://www.gevezeyeri.com/

https://www.gevezeyeri.com/chat.html

https://www.gevezeyeri.com/sohbet.html

https://www.gevezeyeri.com/mobil-sohbet.html

https://www.gevezeyeri.com/sohbetodalari.html

https://www.gevezeyeri.com/mobil-chat.html

https://www.gevezeyeri.com/mobil-sohbet.html

https://www.gevezeyeri.com/mobil-chat.html

https://allmynursejobs.com/author/mobil-sohbet/

https://www.allmyusjobs.com/author/mobil-sohbet/

https://rnopportunities.com/author/mobil-sohbet/

https://www.nursingportal.ca/author/mobil-sohbet/

https://gravesales.com/author/mobil-sohbet/

https://www.montessori...o.uk/author/mobil-sohbet/

https://rnstaffers.com/author/mobil-sohbet/

https://rndirectors.com/author/mobil-sohbet/

https://www.animaljobs...oyers/3294487-mobilsohbet

https://eternagame.org/players/408511

http://jobs.emiogp.com/author/Mobil-sohbet/

https://jobs.employabi...yers/3294455-mobil-sohbet

https://usabusinessdir...et-mobil-chat-uygulamasi/

https://autotext.com/ad/mobil-sohbet-uygulamasi/

https://famenest.com/read-blog/41296

http://www.mizmiz.de/read-blog/39995

https://say.la/read-blog/48156

https://www.a1a9u.com/read-blog/12241

https://indianwomenorg.com/read-blog/10727

https://doomelang.com/read-blog/27474

https://tr.pinterest.com/kameralisohbet0192/

https://timeswriter.com/members/mobilsohbet/profile/

https://jobs.employabilitydallas.org/employers/3298325-mobilsohbetsitesi

https://www.backerkit.com/c/users/2876369/profile

https://jobs.thebridgework.com/employers/3298403-mobilsohbetsitesi

https://www.horticulturaljobs.com/employers/3298402-mobilsohbetsitesi

https://jobs.nefeshinternational.org/employers/3298406-mobilsohbetsitesi

https://forcebrands.com/clients/jobs/dcde32b0-4c89-4f40-90ea-3d4a462767b5/preview

https://nl.pinterest.com/chattt0270/

https://os.mbed.com/users/mobilsohbet/


Like

bendesneb
Oct 03

Ücretsiz Rastgele Görüntülü Sohbet Kameralı Sohbet Gabile Sohbet Canlı Sohbet Cinsel Sohbet imkanı.


Ücretsiz Rastgele Görüntülü Chat Kameralı Chat Gabile Chat Canlı Chat Cinsel Chat imkanı.


https://www.gevezeyeri.com/cinselsohbet.html  Ücretsiz Rastgele Cinsel sohbet imkanı.


https://www.gevezeyeri.com/gabilesohbet.html Ücretsiz Rastgele Gabile sohbet imkanı.


https://www.gevezeyeri.com/cinsel-chat Ücretsiz Rastgele Cinsel chat imkanı.


https://www.gevezeyeri.com/gabile-chat Ücretsiz Rastgele Gabile chat imkanı.

Like

Jessica's phone rings at 12:56 AM, breaking her brief sleep. M. casually informs her that labor has begun. Despite having contractions every 2-4 minutes, she remains remarkably relaxed. Knowing this is her second child, Jessica feels a mix of urgency and confusion. While gearing up to head over, she wishes for some fun, like playing Friday Night Funkin to shake off the tiredness. By 1:21, she’s on her way.

Like
bottom of page