top of page

Zo gaat geboortefotografie in zijn werk

VI-Photography-220 kopiëren.png

Zwanger!

Je bent zwanger, van harte gefeliciteerd! Er groeit een prachtig klein mensje in je buik en over een aantal maanden mogen jullie hem of haar gaan verwelkomen.

Deze prachtige dag zal intens zijn vol liefde en emoties. Vaak gaat er van alles langs je heen, dingen die je eigenlijk niet wilt missen.

Bijvoorbeeld de eerste reactie van je partner of dat kleine lijfje nog vol huidsmeer.

Door middel van foto’s en video zal ik zorgen dat je alles terug kunt zien en opnieuw kunt beleven. Het mooiste cadeau aan jezelf.

Na de 13 weken echo kom ik graag met jullie kennismaken. Omdat bevallen zo’n intiem moment is en we veel tijd samen gaan doorbrengen is het belangrijk dat er van beide kanten een klik is.

Ik snap dat het spannend kan zijn  om een extra persoon in de bevalbubbel toe te laten. Het fijne is wel dat we elkaar al ontmoet hebben, we gedurende de zwangerschap contact hebben en ik dus niet echt meer een vreemde ben. Achteraf zijn juist partners vaak blij met mijn aanwezigheid, omdat ik de enige was die bleef en niet wisselde van dienst. Een constante factor, een vertrouwd gezicht altijd in de buurt.

Ik zal demo albums laten zien, welke kleuren omslagen je kunt kiezen en hoe ik een geboorteverhaal vertel.

VI-Photography-09433.png

Kennismaken

VI-Photography-109.jpg

De weeën

Zodra ik bij je ben begint mijn geboorteverhaal. Ik zal op de achtergrond aanwezig zijn maar als ik merk dat het nodig is me ook even terugtrekken om je ruimte te geven. Dit mag je zelf ook aangeven.

 

Alles wat ik nodig heb is een beetje beweegruimte en licht. Omdat ik niet flits is een lampje of wat daglicht wel echt nodig. Hoe beter het licht, hoe minder ruis, hoe mooier de foto. Tijdens de weeen is 1 klein lampje vaak al voldoende.

Mijn camera fotografeert volledig stil. Je hoort dus niet als ik een foto maak. Ik neem zelf eten en drinken mee dus je hoeft je niet om mij te bekommeren.

Zodra je kindje bijna geboren wordt zal ik een extra lampje in de kamer aandoen. 

Ik probeer de beste hoeken te vinden om zowel het gezichtje van de baby als die van jou en je partner goed in beeld te brengen. Dit is soms een uitdaging als er veel mensen om het bed staan.

Bij een keizersnede ben ik afhankelijk van de regels van het ziekenhuis of ik mee mag. Er zijn een aantal ziekenhuizen waar ik contracten mee heb en waar ik dus gegarandeerd mee mag de operatiekamer op.

naamloos-1-2 kopie.png


De geboorte

VI-Photography-127 kopiëren.png

Gouden uur

Je kindje is er. Het eerste uur, het gouden uur, is magisch. Als alles goed gaat mag je kindje een uur lang bloot bij je liggen. Jullie leren elkaar kennen en ik leg alles voor je vast. Misschien krijg je kindje al de eerste voeding.

Na dit uur wordt je kindje gewogen, nagekeken en aangekleed. Ook dit leg ik nog voor je vast. Ongeveer 2 uur na de geboorte zit alles erop. Jullie gaan slapen, en ik ga naar huis.

Binnen 48 uur na de geboorte kun je van mij een preview verwachten. Hierbij zitten ook mooie beelden om de geboorte mee bekend te maken.

Je krijgt alle beelden in zowel kleur als zwartwit. De film stuur ik samen met de factuur naar je toe (binnen 14 dagen).

Zodra de factuur betaald is stuur ik alle foto’s van de geboorte via Wetransfer en ga ik het album opmaken. Het album wordt in het buitenland geproduceerd en kan dus even duren voor je die ontvangt.

Ik maak ook altijd een selectie met wat favoriete beelden, met de vraag of ik die zou mogen delen. Dit gaat allemaal in overleg.

innemee_jessica_02.jpg


Na de bevalling

bottom of page