top of page

De geboorte van Lotus - In de vliezen

De geboorte van Lotus 6-6-2019


Tijdens de kennismaking met Lisse en Roelof wist ik het meteen, dit is echt mijn klant. Ik had me netjes aangekleed en toen ik binnenstapte dacht ik, shit, was ik maar gewoon als ‘mezelf’ gegaan. Lisse had ook een neuspiercing net als ik, en ik zag ook tattoos. We hadden zelfs bijna dezelfde bril. Het was een leuk gesprek, zo gaaf dat ze mij kozen om de geboorte van hun tweede kindje te fotograferen. Ze wilden graag thuis bevallen net als met Wolff, en zo natuurlijk mogelijk. Ik reed met een glimlach op mijn gezicht naar huis en telde af naar de geboorte.


Op 6 juni, met 40 weken en 1 dag was het dan zover. De weeën waren begonnen in de ochtend en Roelof appt me dat om 8.30, en dat hij nog op zijn werk is. Ik maak alles klaar (want de geboorte van Wolff ging heel vlot) en wacht tot ik een go krijg. Die krijg ik om 10.00 als Roelof me belt dat de weeën heftiger worden, hij thuis is en de verloskundige onderweg is.


Ik spring de auto in en ga die kant op. Als ik aankom om 11.00 ligt Lisse op bed op haar zij. De ontsluiting is 3/4cm en Lisse wil graag even onder de douche. Ze gaat op haar knieën onder de douche zitten en Roelof houd haar hand vast. Zo blijft ze 20 minuten zitten voor ze aangeeft er weer onderuit te willen.


Om 12.30 checkt de verloskundige de ontsluiting nog eens, die is nu 5/6cm. De vliezen van de baby staan nog, en Lisse wil niet dat ze gebroken worden omdat ze naar het ziekenhuis moet, mocht het kindje in het vruchtwater gepoept hebben. Vanaf dit moment gaat het hard; de weeën worden pittiger. Lisse ligt op haar rug in bed en we zien de kleine meid nog druk bewegen in de buik.


Opeens slaat het om en krijgt Lisse persdrang. Deze drang komt uit haar tenen en we zien na 1 perswee al een stukje van het hoofdje. Van binnen sta ik te springen, de vliezen staan nog en het hoofdje wordt geboren in de vliezen. Wat is dit mooi! Tranen lopen over mijn wangen en ik probeer te focussen. Dit is iets wat ik al zo lang zo graag wil fotograferen. Het duurt even voor de volgende perswee komt en het gezichtje draait ook nog eens mijn kant op, wat een geluk.


Als de verloskundige helpt met de schouders geboren te laten worden en de vliezen breken net onder het kinnetje. De baby neemt een hap lucht en langzaam veranderd haar kleur van paars en wit naar roze. Bij Lisse op haar borst moet ze even bijkomen, welkom Lotus! Roept Roelof. De tranen staan in zijn ogen en Lisse haar ogen stralen. 13.15 roept hij.Ik heb alles gefilmd en film met mijn linker hand terwijl ik met rechts fotografeer.


Lotus wordt droog gewreven en begint te huilen. Ze doet het super, het vlies dat nog half om haar heen zit wordt van haar af gehaald. Wat een bijzondere bevalling! Echt een droom zo vlot, thuis, overdag en in de vliezen! Alles gaat goed met Lotus, de navelstreng klopt nog even door en als die uitgeklopt is wordt ook de placenta geboren. Bevalling geslaagd!


Lisse hoeft niet gehecht te worden, en Lotus gaat zelf al op zoek naar de borst. Ze hapt goed en snel aan, echt een natuurtalentje! Als er genoeg geknuffeld is kijkt de verloskundige Lotus even na, alles is goed. Ze mag nog even lekker opwarmen bij Lisse bloot op bloot en Lotus geeft alweer aan dat ze aan de borst wil.

Roelof trekt Lotus haar eerste pakje aan, wat staat het haar mooi, en wat lijkt ze op Wolff. Voor mij is het tijd om te gaan. Ik neem afscheid en al stuiterend rij ik naar huis. Ik kan niet wachten om de foto’s in te laden!


Lieve Roelof, Lisse en Wolff, gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochter en zusje! Bedankt dat ik deze prachtige geboorte voor jullie mocht vastleggen!

1.385 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page