top of page

Een natuurlijk kraampakket - Zo van deze tijd

Gelukkig kiezen steeds meer mensen voor voeding, verpakkingen en andere dingen die zo min mogelijk schadelijk zijn voor het milieu. Zo ook jonge ouders, en JUIST jonge ouders. Voor je kindje wil je het beste. Voor nu, voor later en voor de wereld waar ze in groot moeten worden. Steeds meer mensen maken bewuste keuzes en ik heb het idee dat er echt een positieve verschuiving plaats vind. Dat die veel te dure kinderwagen plaats maakt voor een prachtige draagdoek van duurzame materialen, dat een hip pakje met panterprint wordt ingeruild wordt voor een wollen eerste pakje, een matrasje met elektrische warmte bronnen voor een wollen vachtje in het bedje of in de box.


Dit bracht mij op het idee om te vertellen over een natuurlijk kraampakket. Toevallig kwam ik in contact met www.natuurlijkgewoon.nl , een winkel in Rotterdam die alles verkoopt op het gebied van natuurlijk zwanger worden, bevallen en de periode erna. Ook hebben ze een eigen natuurlijk kraamzorgbureau:

www.gewoonkraamzorg.nl Nu denk je vast. Nice, weer zo'n gesponsorde blog, maar niets is minder waar.

Ik schrijf dit vanuit mij zelf, mijn liefde voor natuurlijk bevallen en alles daaromheen en mijn doel is om te vertellen dat er zoveel meer mogelijk is.


Daarnaast hebben deze mensen hun hart op de juiste plek. Ze doen veel uit liefde zonder winstoogmerk. (en zo werk ik ook graag, vanuit liefde en passie)

Wil je graag een natuurlijk kraampakket aanschaffen maar krijg je ook een pakket van je verzekering? Dan kun je die ook hier inleveren en dan zorgen zij dat jouw pakket bij een gezin terecht komt dat niet de middelen heeft om zelf een kraampakket aan te schaffen.


Om jullie en idee te geven van de inhoud heb ik het meest luxe kraampakket van ze meegenomen. Dit pakket bevat:

-Wol/zijde strikmutsje Engel Natur:

Mooi strikmutsje met lange koorden. De koorden zijn lang genoeg om veilig over de borst van je baby te kunnen strikken waardoor het mutsje goed blijft zitten en de baby niet op het knoopje ligt. Strikmutsen bij baby's zijn aan te raden omdat zij hun eigen temperatuur niet goed kunnen reguleren en de meeste warmte verliezen via hun hoofdje. Strikmutjes kunnen helpen om warmte vast te houden en prikkels tegen te gaan zoals vruchtwater die prikkels dempt in de buik. Gemaakt van (70%) zachte biologische wol en (30%) zijde.


-Romper Engel Natur

Romper met lange mouw. Een romper met drukknoopjes op de schouders waardoor je je baby vanaf de schouders naar beneden kunt uitkleden. De romper sluit met drie drukknoopjes. Gemaakt van (70%) zachte biologische wol en (30%) zijde. Ook hiervoor geldt dat wol helpt de lichaamswarmte vast te houden, of te verlagen als dit nodig is. Het neemt vocht op en 'zweet' dit aan de andere kant uit waardoor een kindje nooit vochtig zal zijn. De temperatuur blijft stabiel ongeacht of dit warm of koud is.


-Barnsteen armbandje

Barnsteen zorgt voor een pijn verzachtende werking bij het doorkomen van tandjes. Dit komt door het barnsteen zuur, dat vrij komt door de warmte van de huid. Barnsteen is fossiele hars, afkomstig van naaldbomen uit het Scandinavisch gebied van ongeveer 44 miljoen jaar oud. Het is licht en niet koud en voelt fijn op de huid.


-Natuurlijke zoogkompressen

Wasbare zoogcompressen zijn zachte pads voor in je bh. Ze absorberen het vocht, zorgen voor een schoon gevoel en beschermen kleding en gevoelige tepels. En hoe fijn als je ze kunt wassen, en weer kunt hergebruiken. Minder afval (geen afval!) en het voelt ook nog eens veel fijner aan.


-Cordring

Er kan gekozen worden tussen een normale cordring en een latex vrije cordring. De grijze is latex vrij.

De plastic navelklem is ook niet echt meer van deze tijd. Een klem is onvriendelijk voor je baby en het milieu. Bij het drogen van de navelstreng gaat de klem in de huis steken en babies worden hier onrustig van. Bij een cordring kun je de navelstreng korter afknippen en zit er niets in de weg voor het kindje. Gelukkig bieden ook steeds meer ziekenhuizen de cordringen aan.


-Wolvet

Wolvet of lanoline is het vet dat voorkomt in de wol van schapen. Wolvet wordt veel gebruikt in zalven en crèmes, omdat het goed in de hoornlaag van de huid trekt. Het wolvet kan goed worden toegepast om luieruitslag te voorkomen, door tijdig de billen in te smeren krijgt de zure ontlasting geen kans om in de tere babyhuid door te dringen. Ook wordt wolvet vaak gebruikt door moeders die borstvoeding geven. Tepelkloven zijn er goed mee te behandelen.


-Lavendelolie

Lavendelolie is een zeer veelzijdig olie. Het is een van de weinig etherische oliën die je puur op de huid kan gebruiken en die ook geschikt is voor baby's en kleine kinderen. Het heeft een natuurlijke rustgevende werking. Lavendelolie wordt vaak bij de bevalling gebruikt om de pijn van de weeën te verzachten, het mooie is dat het de baarmoeder wel krachtig laat samentrekken dus het zorgt voor krachtigere weeën en minder pijn. Na de bevalling kan de olie ook gebruikt worden voor de yoni steam.


-Heilwolle

Heilwolle wordt gebruikt om de beschadigde huid zo snel mogelijk te laten herstellen. Het is onder andere bruikbaar bij tepelkloven en luieruitslag. Plaats bij tepelkloven een klein stukje wol tussen de tepel en de BH. Bij luieruitslag leg je een plukje wol tussen de kapotte billen en de luier. De wol zorgt ervoor dat er lucht bij de beschadigde huid kan komen en bovendien werkt de van nature aanwezige lanoline verzachtend.


-Yonisteam mix

Een kruidenmix speciaal samengesteld voor na de bevalling. De kruiden werken helend en ontspannend. Je kunt er een bad van maken, mee stomen of zelfs thee van maken.


-Kamille bloemen

Kamille bloesem geeft een zachte kruidenthee met een gunstige uitwerking op maag en darmen. Daarom draagt deze thee bij aan een goede nachtrust. Door de ontstekingsremmende werking van kamille en de verlichtende werking, kan kamille goed helpen bij de genezing na de bevalling. Maak een pot kamille thee en laat het lauw worden. Spoel hiermee een aantal keer per dag. Het is handig om het te bewaren in een fles en na ieder toiletbezoek hiermee na te spoelen.


De rest van de biologische /eco materialen

Dit zijn gewoon de meest natuurvriendelijke opties voor je kraampakket. Eco onderleggers zijn herkenbaar aan de grijzige matjes, wat laat zien dat er geen chloor is gebruikt om ze te bleken. Biologisch afbreekbare pads, en natuurlijke opties voor bv jodium en alcohol.

Cordringen, de grijze is latex vrij


Yoni steam mix close up


Eco onderleggers


Wolvet


Heilwolle


Yoni steam mix


KamillebloemenHeb je al wat dingen uit het pakket dat je zou willen bestellen? Bel vooral even naar de winkel, dan wordt je pakket naar jouw wensen aangepast!

401 weergaven6 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page