top of page

De geboorte van Liley-Ann - Een meid na 3 jongens!

Ik heb al eerder een blog geschreven over Maaike en Jerry, toen werd hun derde zoontje Dany geboren. Nu verwachten ze na 3 jongens een meisje! Hoe leuk is dat?! Maaike komt zelf ook uit een gezin met 3 broers wat het extra bijzonder maakt. En ook nu mocht ik de geboorte fotograferen. De 3 jongens kwamen allemaal voor de uitgerekende datum, maar deze meid liet op zich wachten.


Maaike was 20 januari uitgerekend, op de dag dat haar vader 60 werd. Ze hadden het gevierd tot laat in de avond en toen Maaike doodmoe op bed plofte voelde ze iets wat op een wee leek. 'Oh nee he niet nu!'  Iedereen was doodmoe maar dit meisje besloot dat dit toch echt haar moment was. Maaike belde haar moeder die net klaar was om te gaan slapen en die kwam hun kant uit. 


Op de 1 of andere manier waren ze mijn nummer kwijt, ja echt...gelukkig had de moeder van Maaike het geniale idee om me dan via Facebook op te bellen. Dat werkte gelukkig! Ik racete naar ze toe en Maaike lag op bed haar weeën op te vangen zoals ze dat de keren ervoor ook gedaan had, ze gaf geen kick. Desley (nu nog de middelste) kwam uit bed en oma heeft hem voorzichtig weer terug gelegd. 'Ik wil papa!' had hij gezegd.  'Dat kan niet lieverd papa is even aan het helpen je baby zusje komt eraan', had oma gezegd en dat was voor hem voldoende info.


Maaike had al gespuugd wat voor mij een teken was dat het niet lang meer kon duren.  En ik had gelijk, nog geen 20 minuten na mijn komst, om 4.25 werd Liley Ann geboren! Toch nog een eigen datum, de 21e...dacht ik. Maar dat bleek de verjaardag van haar andere opa te zijn, haha! Hoe dan ook dit is vanaf nu jouw dag kleine Liley!


Wat een prachtig kindje, echt een meisje, en een kopietje van Maaike. Ze doet het super, laat van zich horen en kijkt de kamer rond. 'Nooit meer', zegt Maaike. 'Wat heb jij het mama lastig gemaakt!' De placenta komt ook vanzelf en is compleet. Alles is weer helemaal goed gegaan. Wat fijn zo thuis in je eigen bed, met je eigen spulletjes om je heen. Ook papa en oma mogen even knuffelen met Liley en daarna gaat ze toch echt aan de borst want ze geeft aan trek te hebben. 


Na wat pogingen om te drinken wordt ze gewogen en aangekleed. Wat een schattig pakje, 'klein zusje' staat erop. Superlief. Maaike en Jerry zijn helemaal gesloopt, net als oma Anneke. Ik besluit naar huis te gaan zodat ze wellicht nog heel even kunnen slapen voordat de jongens wakker worden. 

Maaike wat was het weer bijzonder erbij te mogen zijn, en wat is het toch steeds weer bizar om jou zo -ogenschijnlijk moeiteloos- te zien bevallen. 


Lieve Jerry, Maaike, Jay, Desley en Dany gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochter en zusje! 

Liefs, Jessica


-Iedereen op de foto's heeft hiervoor toestemming gegeven-133 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page