top of page

Body positivity project - Deel 5: De strijd met je gewicht


Ineens kreeg ik een appje: 'Jess, als je een vollere vrouw zoekt voor je body positive project zou ik dat heel misschien wel durven'. 'Voor jou, maar vooral om andere vrouwen te laten zien dat je prachtig bent, welke maat je ook hebt, en je met elk lijf mooi op de foto kunt'. Wow! Dat leek me enorm tof!


Wij zijn al vriendinnen sinds ons tweede jaar, Jessica en Ilona, Ilona en Jessica. Peuterschool, basisschool middelbare school...we doorliepen alles samen. Ik belde jou als eerste toen ik hoorde dat mijn vader overleden was. We raceten door de ziekenhuisgangen in een rolstoel die daar stond toen er werd ontdekt dat je suikerziekte had. We huilden samen bij het concert van Anouk omdat die verdomde kinderwens van jullie maar niet vervuld werd en 4 en 6 jaar later mocht ik de geboortes van alletwee jullie kindjes fotograferen.
En toen kwam die strijd met je gewicht, die door de zwangerschappen en diabetes alleen maar erger werd. Waar we vroeger onze kleding en schoenen graag wisselden kon dat nu niet meer. Ik zou je graag weer willen zien stralen in je eigen lijf. Al zie ik dat toch wel op sommige foto's.


Ik hoop dat je lijf het toestaat zo door te gaan met koolhydraat arm eten en sporten, en we deze shoot volgend jaar nog eens kunnen doen en je dan het verschil kunt zien. Ik weet dat je dat kunt!


xoxo

Jess.Door Ilona zelf:

Way out of the comfortzone!!!

En zo iets wat de verstopte slanke Ilona zou doen...


Toen Jessica begon met haar body positive project kwam er al een kleine gedachte bij me op: zal ik dit durven... nee niet nu. Er moet nog 20 kilo af.

Na aantal super mooie shoots al gingen mijn gedachte steeds meer richting: maar ik ben wel heel trots op dit lichaam ook al is het in mijn ogen niet zoals het hoort te zijn.

Het heeft toch diabetes vanaf dat ik 11 ben, 2 zware zwangerschappen achter de rug en 3 x gestopt met roken doorstaan. En dat is in het kort.

Na de foto’s ben ik er meer van overtuigd dat ik gewoon goed voor mn lichaam moet zorgen, geen crashdieeten, sporten zolang mijn suiker meewerkt ( dit is altijd een mega uitdaging). Het is niet minder waard, het heeft vorm 😉


Thnx lieve Jess voor de mooie foto’s! 💗💋💪🏻🤟🏼 Oh ja en de lol haha

639 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page