top of page

Body positivity project- Deel 3: En dan ben je ineens zwanger

S. ken ik van de voetbal, we zaten samen in een team en daardoor volgen we elkaar nu nog op social media. Ik had gezien dat ze een relatie had, zwanger werd en een prachtige dochter had gekregen. Na een tijdje werd mij duidelijk dat ze het helemaal alleen deed.


Toen S. reageerde op mijn oproepje vertelde ze dat ze zich een lange tijd had geschaamd dat ze alleenstaande moeder was. Nu durfde ze het te delen en kwam deze shoot op het juiste moment. Wat enorm dapper. Tijdens het maken van de foto's vroeg ik naar haar verhaal.


S. had een relatie met de vader van T. en na 6 maanden bleek ze geheel onverwachts in verwachting te zijn. Dit was alles behalve vanzelfsprekend te noemen vanwege S. haar voorgeschiedenis en ook best een wonder te noemen. Maar zo snel, zo onverwachts. S. besloot voor dit kindje te willen gaan maar helaas kwam ze er al snel alleen voor te staan. Alleen samen met haar meisje. En vooral dat 'samen' wilde ik benadrukken in haar shoot. Want wat doet ze het enorm goed.


S. en haar prachtige dochtertje zijn echt een team. Al 6 maanden krijgt ze borstvoeding en kijk eens wat een heerlijke spek beentjes. En als iemand je verlaat tijdens de zwangerschap, is dat zeker niet iets om je voor te schamen. S. beseft dat gelukkig nu wel, dat het juist super sterk is dat ze voor haar dochter gekozen heeft. Dat ze het geweldig doet als moeder, en ze beseft als geen ander dat het een wonder is dat dit kindje haar gegund is. Ze kan haar een stabiele thuissituatie bieden, een heerlijk huis, 3 hondenvriendjes...veel liefde...wat wil een kindje nog meer?


Je bent prachtig, en juist de lichaamsdelen waar jij je nu onzeker over voelt, grote borsten door de borstvoeding, je buik...zijn denk ik dingen waar andere mensen een moord voor zouden plegen. En juist deze delen van jou vertellen zo mooi jullie verhaal, de buik die jouw kindje liet groeien en de borsten die haar nog elke dag voeden. Ik hoop dat je trots bent als je naar de foto's kijkt.


En echt, het is niet makkelijk. En er gaan nog moeilijke tijden komen...maar het is jij en je meisje tegen de wereld.

Bedankt dat je je zo kwetsbaar wilde opstellen, en ik deze mooie foto's van jullie samen mocht maken.

De liefde spat ervan af <3
Door S.:


Tja inderdaad; en dan ben je ineens zwanger.. Genieten tijdens mijn zwangerschap was moeilijk. Sommige momenten zoals (pret)echo's en de eerste schopjes vond ik geweldig. Helaas waren het vaker dubbele gevoelens, want vanaf 22 weken zwangerschap stond ik er alleen voor. In mijn ogen was het perfecte plaatje weg. Ik was bang voor de mening van anderen en de vele vragen die zij zouden stellen. Dus ik besloot vol te houden dat alles goed ging en er niks aan de hand was. Alleen mijn familie en enkele vriendinnen wisten wat er echt speelde.


De eerste maanden na de bevalling waren pittig. Ik had totaal geen ervaring met kinderen, dus ik had veel te leren. Ook de korte nachten, krampjes, borstvoeding, etc. vroegen veel van mij en van mijn lichaam. Gelukkig werd alles met de maand makkelijker. T. is inmiddels ruim 6 maanden en we hebben onze draai helemaal gevonden!


En op dat moment kwam de oproep van Jessica, wat een timing. Ik voelde mij aangesproken en stuurde haar gelijk een berichtje. Ze wilde verder met mijn verhaal en vroeg of ik mooie lingerie had. Oei, waar ben ik eigenlijk aan begonnen dacht ik toen. Na 10 verschillende setjes gepast te hebben had ik eindelijk iets waarover ik redelijk tevreden was. Door de borstvoeding heb ik nu een D-cup en dat vind ik vreselijk. Met kleding is dat te verbergen, maar in lingerie natuurlijk niet. Ook mijn buik is niet meer zo strak als het ooit was en dat maakt mij onzeker.


De shoot volgde en doordat T. de clown aan het uithangen was, was ik gelukkig niet heel erg gespannen. Toch voelde ik mij af en toe als een aangespoelde walvis op het bed liggen. Ik had geen idee wat ik van de foto's kon verwachten. Een paar dagen later kreeg ik ze binnen en was verbaasd. Ik vind ze prachtig! De foto's stralen zoveel liefde uit en laten precies zien hoe de band tussen T. en mij is. Tuurlijk zie ik nog lichaamsdelen waarover ik niet helemaal tevreden ben, maar het valt niet op, want het totale plaatje is gewoon mooi. Het maakt ook helemaal niet uit hoe ik eruit zie of wat andere mensen vinden. Dit is waar het om gaat; dat wij gelukkig zijn. En dat zijn we!


Ik ben ontzettend dankbaar dat ik mee kon doen aan dit project en deze groei kon doormaken. En de foto's zijn natuurlijk een prachtige, blijvende herinnering.


Liefs,

S.

681 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page