Body positivity project- Deel 1: Een persoonlijk verhaal

Bijgewerkt: 21 mei 2020

Een blog schrijven over iemand anders of over geboortes gaat me gemakkelijk af. Het is -letterlijk- een ander verhaal als je zelf het onderwerp bent van de blog. Maar he! We gaan het doen, let's go! Kijk eens hoe kwetsbaar mijn geboorte klanten zich naar mij opstellen, wat voor beelden ik van hen mag delen...dan moet ik toch niet zo bang zijn om dit te delen?


In Corona tijd heb je tijd om na te denken, om creatief te zijn en dingen uit te proberen. Angsten onder ogen zien, grenzen verleggen, jezelf te ontplooien. Een boudoir shoot samen met een collega stond op de planning, maar toen gooide Corona roet in het eten. Het plan was foto's van elkaar te maken en oh wat vond ik dat spannend. Mensen die mij kennen weten dat ik niet eens een v-hals aandoe, dus een boudoir shoot was echt een ver van mijn bed show. Maar ik had tijd, en de setjes in huis. Ik hing een gordijn op, pakte mijn statief erbij en besloot wat foto's van mezelf te maken. Ik had immers niets te verliezen, en oefenen kon geen kwaad. Mislukte het dan hoefde niemand te weten dat ik dit geprobeerd had. Ik wist wat ik voor ogen had, mooie classy foto's, niet van die foto's met 1 vinger in je mond...maar vooral de ronde vormen laten zien en omarmen. Dus ook die extra quarantaine kilo's.


Mijn eerste poging was vrij donker, focus op mijn tattoos en vooral best wel naakt. (was nog zonder gordijn en met een klein streepje daglicht) Maar oh dit was best wel tof!!! Ik besloot het licht gunstiger te maken, ruimde een stuk kamer leeg en daar ging ik weer. Best lastig hoor om foto's van jezelf te maken met de zelfontspanner, heen en weer rennen en tot 10 tellen...maar ik vond het eigenlijk best leuk!


Toen ik de foto's op mijn scherm zag dacht ik he?! Ben ik dit? Ik zag mezelf duidelijk heel anders. Dikker, met die strepen op mijn buik, geen strakke billen. Maar door bepaalde poses aan te nemen en van het licht gebruik te maken zag het er allemaal zo mooi uit! Ik voelde me mooi en trots. Ik stuurde de foto's naar mijn man en vriendin en die waren ook verbaasd. (vooral ook over het feit dat ik normaal liever een coltrui aan heb dan dat er iets van decolleté te zien is...haha!)

Het gevoel dat deze foto's mij gaf, mezelf letterlijk anders zien was zo fijn. Echt een boost van zelfvertrouwen. En dat vertaalde zich ook op andere vlakken. Jezelf mooi ondergoed gunnen, bedenken dat je best in bikini kunt deze zomer... dat ik nog meer tattoos wil. Haha! Dit gevoel wil ik anderen ook kunnen geven. En dan iemand die zelf niet ziet dat ze prachtig is, iemand die iets heftigs heeft meegemaakt...iemand voor wie ik het verschil zou kunnen maken. Want ik denk dat ik dat kan! Een nieuwe missie werd geboren <3


In de volgende blog kun je zien en lezen wie de eerste vrouw is van wie ik foto's mag maken en kun je het verhaal achter de beelden lezen.

665 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven